Service

Budget

Et budget hjælper dig med at holde styr på din økonomi - om du har mange eller få udgifter. 

Et budget hjælper dig med at sørge for, at du får sat nok penge til side til dine faste regninger - og samtidig ved du med god samvittighed, hvor mange penge du har til dig selv ved siden af. 

På budgetten kan det til tider forekomme, at der er et overskud på kontoen, men dette beløb er afsat til fremtidige regninger, for månederne er ikke lige dyre. Nogle ting afregnes hver måned, hvert kvartal, hvert halvår eller én gang om året. Og til de ting "sparer" man op - netop for at sørge for, at du har et fast rådighedsbeløb - og ikke i samme grad bliver berørt af dyre/billige måneder. 

Det er en god ide kun at bruge budgetten til faste udgifter. Det kan være svært om ½ år at sige nøjagtigt hvor mange penge, man kan trække ud, hvis man sparer op på en budgetkonto. Et godt råd er derfor: Ønsker du at spare op, så benyt en opsparingskonto. Så ved du altid, hvor meget du har i overskud, og du har igen et bedre overblik over din situation. 

Selvom den daglige økonomi kører lidt på "autopilot" er det vigtigt, at du tjekker dine regninger. Ligeledes skal posterne nogen gange efterses. Dette er specielt vigtigt, hvis du har flexlån. Elafgifterne kan også stige i forbindelse med forhøjelse af afgifter, eller hvis man tillægger sig mere elektronik. 

Posterne bør tjekkes minimum hvert år, og kommer der nye poster til/fra, så er det en god ide at få rettet budgettet samtidig, så du undgår overraskelser og sørger for at få overført det beløb, der reelt dækker dine omkostninger. 

Hvilke poster skal jeg huske?

Bolig:
- Husleje / terminsydelser
- Ejendomsskat
- Grundejerforening
- Fællesudgifter
- Ejendomsforsikring
- Varme
- Strøm
- Vand/afledning
- Renovation
- Vedligehold

Familieudgifter:
- Internet
- TV pakke
- Licens
- Ulykkesforsikring
- Indboforsikring
- Hundeansvars forsikring
- Danmark
- Telefon
- Fitness
- Kontingent
- Fagforening
- Akasse
- Lønsikring
- Livsforsikringer
- Børnehave, vuggestue og dagpleje
- Bus-/tog-/færgekort
- Blade/aviser

Bil:
- Billån
- Vægafgift
- Bilforsikring
- FDM/Falck

Diverse:
- Service på bilen
- Opsparing
- Børneopsparing
- Ratepension / aldersopsparing
- Livrente
- Ferieopsparing
- Tandlæge
- Lån

Ovenstående er de mest hyppige poster - der kan forekomme flere.


Betalingsservice

Spar tid og penge med Betalingsservice.

Undgå at skulle bruge tid og penge på at betale dine girokort - tilmeld dem til Betalingsservice. Herved skal du ikke bruge tid på at betale regningen, hver gang et firma opkræver penge - og tilned sparer du gebyreret på girokortet. Når du har tilmeldt din aftale til betalingsservice, bliver beløbet automatisk trukket fra din konto. 

Ud over dette modtager du en oversigt hver måned over, hvad der bliver betalt - denne modtager du nogle dage før den 1. i måneden - og har dermed mulighed for at forhindre en betaling, som du ikke er enig i. 

Dermed sparer du også de penge, som visse firmaer tager for at printe og sende girokort - så i det lange løb er der flere gevinster for dig. 

Info:
- Tilmeld din regning til Betalingsservice, når du betaler dit girokort enten i sparekassen eller i Portalbank. 
- Du skal betale girokortet, når du tilmelder regningen til Betalingsservice. 
- Betalingsservice kan altid afvises på dagen, den bliver betalt. 
- Betalingsservice kan afvises indtil den 7. i betalingsmåneden. 
- Betalingsservice kan afmeldes inden 2 dage før betalingen - ellers gælder det først for næste gang. 
- Er du tilmeldt e-Boks, så får du din betalingsoversigt elektronisk i e-Boks i PDF format (spar på papiret og oprydningen).


Fast overførsel

Spar tid med Fast overførsel - og slip for at skulle huske at betale de faste regninger. 

Der findes udgifter, som skal betales fast, men som ikke kan opkræves gennem Betalingsservice. Det kan være huslejen - men det kan også være et fast beløb, som sættes over på opsparingen, det faste beløb til budgetten eller lommepengene til børnene. 

Ved at lave faste overførsler, kører det af sig selv, og du slipper for at skulle huske på det hver måned. 

Info:
- Beløbet, der overføres, skal være det samme hver gang
- Du kan lave faste overførsler hver uge, hver 14. dag, i slutningen eller starten af måneden eller hver måned på en fast månedsdag. 
- For at kunne oprette en fast overførsel skal du kende reg. og kontonummer på modtageren. 
- For at beløbet bliver overført, skal der være dækning på kontoen i det øjeblik, overførslen skal gennemføres.


Nemkonto

NemKonto bliver brugt af det offentlige til at udbetale penge til dig. Både privatpersoner og virksomheder skal have en NemKonto. 

Beder du os om at gøre en af dine konti til din Nemkonto, registrerer vi din konto som NemKonto - og det offentlige kan så koble dit cpr-nummer eller CVR-nummer sammen med din konto - og kan derved overføre pengene til dig. 

Inden du f.eks. skal have udbetalt SU, er det derfor vigtigt at sikre dig, at du har oprettet NemKonto. Er du i tvivl - så kontakt din rådgiver i Fanø Sparekasse. 

Du kan læse mere på www.nemkonto.dk.


Portalbank

Med Portalbank kan du til enhver tid følge med i din saldo på de forskellige konti - du kan tilmed se, hvad du har brugt dine penge på, også uden for vores åbningstid. 

Portalbank tilbyder dig derfor stor frihed - du kan også udskrive kontooversigter, hvis du har brug for det - og du har mulighed for at specificere beløb, tekster og andre ting, som du leder efter. 

Ud over dette kan du også betale girokort, overføre penge til ind- og udland, handle værdipapirer og oprette faste betalinger. 

Bemærk at betalinger gennemført efter 19:30 vil fungere som var de oprettet næste dag.


Smartphone App

Med mobilbank kan du klare de fleste af dine banksager og få overblikketover din økonomi, uanset tid og sted. Mobilbank er udviklet til telefoner - men virker også til tablets. 

Mobilbank giver dig mange af de muligheder, du kender fra din Portalbank idag. 

Du slipper for at skulle starte din computer op, og du kan komme på alle steder, bare du har netforbindelse på din smartphone. 

Du skal være kunde, for at kunne logge på mobilbanken. 

Når du er logget på, kan du bl.a.
- Se kontooversigt med saldi på alle dine konti
- Se depoter og dine værdipapirer
- Se om der er ubehandlede betalinger i udbakken
- Overføre penge til alle konti i Danmark
- Betale indbetalingskort
- Benytte gemte modtagere fra din Portalbank
- Lægge betalinger i Udbakke
- Spærre kort
- Se kontovilkår

Hvis du ikke er logget på, kan du bl.a.
- Omregne valuta
- Ringe for at spærre kort
- Finde vores Filial og finde pengeautomater
- Vælge mellem Dansk/Engelsk opsætning


E-boks

Brug e-Boks via Portalbank, og slip for rudekuverterne. 

Som kunde i Fanø Sparekasse kan du bl.a. modtage dine kontoudskrifter og årsopgørelser i e-Boks. Du kan tilmelde dig via vores Portalbank, og det er også herfra, du efterfølgende får adgang til din elektroniske post i e-Boks. 

Hvis du vil prøve e-Boks, før du tilmelder dig, kan du prøve en demo på www.e-boks.dk. Du er naturligvis også velkommen til at besøge Fanø Sparekasse og høre mere om fordelene ved e-Boks. 

Hvad er e-Boks?
e-Boks er din elektroniske postkasse på internettet, hvor du kan modtage post fra sparekassen, det offentlige og andre, som jævnligt sender dig rudekuverter. 

Du kan også gemme dåbsattest, vielsesattest og andre vigtige dokumenter. 

Hvad er fordelen?
Med e-Boks har du altid styr på dine papirer - helt automatisk. Du kan samle alle dine papirer ét sted, og du slipper for besværet med ringbind og rudekuverter. 

Er det sikkert?
Ja - fuldstændig. Ingen andre end dig kan åbne din e-Boks, og e-Boks lever op til de strenge sikkerhedskrav i Danmark. e-Boks er lige så sikker som din Portalbank. 

Hvad kommer der i min e-Boks?
Det vælger du selv. Du kan med nogle få museklik helt selv bestemme, hvad du vil modtage i din e-Boks. Det kan fx være kontoudtog, ATP, kommunepapirer, pensionsoplysninger mobilregninger, lønsedler og feriepengeoplysninger. 

Hvornår er e-Boks åben?
Hele tiden. e-Boks er tilgængelig døgnet rundt. 

Er det svært?
Nej, det er helt enkelt. Du kan logge på direkte fra Portalbank, eller på www.e-boks.dk med din personlige adgangskode eller med Digital Signatur. 

Er det dyrt?
Nej, e-Boks er gratis. 

Er e-boks sjovt?
Nej, det er det nok ikke. Men det er i hvert fald sjovere end at bruge tid på at ordne ringbind og rudekuverter. Og hvor var det nu, du lagde dit sidste kontoudtog?


Epostering

Med ePostering kan du til enhver tid følge med i din saldo på de forskellige konti - du kan tilmed se, hvad du har brugt dine penge på, også uden for vores åbningstid. 

ePostering tilbyder dig derfor stor frihed - du kan også udskrive kontooversigter, hvis du har brug for det - og du har mulighed for at specificere beløb, tekster og andre ting, som du leder efter. 

Info:
Ønsker du mere end blot at kigge - så skal du have Portalbank og NemID.


Kundeboks

Har du arvesmykker, vigtige papirer eller andre ting, som du ikke ønsker at have liggende i hjemmet, så tilbyder Fanø Sparekasse dig at leje en kundeboks. 

Vi har i alt 4 forskellige størrelser at vælge imellem - vær dog opmærksom på, at der kan forekomme ventetid på visse størrelser. 

Lejer du en boks af os, så får du udleveret 2 ens nøgler til boksen. 

Priserne på kundebokse kan du finde i vores gebyr folder.


Overførsel til udlandet

Skal du overføre penge til udlandet, sker det nemmest via Portalbank. 

Har du brug for vores hjælp, skal denne blanket udfyldes og afleveres til os. 

For IBAN - tryk her.


Valuta

Ofte er det rart at supplere dine kort med lidt valuta, når du skal til udlandet. 

I Fanø Sparekasse har du mulighed for at omveksle til de mest gængse valutaer. Bestilling af valuta skal dog ske senest 14 dage før du ønsker at afhente dem. 

Hastebestilling af valuta er mulig efter aftale mod et gebyr - se vores gebyr folder for at se satsen. 

Vi har som oftest en vis mængde af den mest gængse valuta hjemme.